L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle xiv), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.
Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 20 de gener del 2012

75 anys dels bombardeigs de 1938 a Sant Feliu de Guíxols

AMSFG. Fons Alfons Hereu. Autor desconegut.
Bombarders "S79" durant la guerra civil espanyola.

El 22 de gener de 1938, durant la guerra civil espanyola, tres bombarders trimotors italians “Savoia 79” sota el comandament del capità Césare Mario Di Prato, bombardejaren la ciutat de Sant Feliu de Guíxols. Els avions començaren el bombardeig sobre la muntanya de Sant Elm i deixaren caure les seves bombes (entre 10 i 15) sobre la zona dels banys de Sant Elm, el passeig del Mar i la plaça del Mercat. En l’atac resultaren afectats tant l’edifici de les escoles velles, a tocar de la casa de la vila, com el mateix edifici de l’ajuntament. El bombardeig es va produir cap a les 12 del migdia, per això hi havia gent treballant a l’ajuntament, comprant a la plaça i veïns passejant al passeig. Hi moriren 13 persones i 45 en resultaren ferides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada